Keittiö

Keittiö tarjoilee rentoa ruokaa päivittäin aamusta iltaan.

Arkisin sekä sunnuntaisin tarjolla herkullinen lounas noutopöydästä, arkisin klo 11-14 ja sunnuntaisin klo 12-15. Lounaslistat löytyvät etusivulta ja facebookista. Lounaan aikana emme tarjoile a la carte-annoksia (poikkeuksena kesäsesonki alkaen juhannuksesta, päättyen elokuun ensimmäisen viikonlopun jälkeen)

Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.


ALKUPUHEET

Kartanon keitto 8,00
Kotimaisista kasviksista valmistettu kylmä, raikkaan mausteinen keitto, kynsilaukkaleivän ja piimävaahdon kera L, G, pM

Vuolteenvirran purkki 11,00
Kylmäsavulohi- ja sillivanukasta, kevätperunasalaattia sekä saaristolaisleipää L, pG

Puutarhan salaatti 7,00
Omaa puutarhaa, paikallista luomutilaa ja suomalaista kasvukautta kunnioittaen sitä mikä on tuoreena parhaillaan, sekaan siemeniä ja karpalovinegrettia L, G, M

Hiilenpolttajan tartar 11,00
Akaalaista rotukarjaa kevyesti hiillostettuna ja hienoksi hakattuna. Kaverina fenkoli-mansikkasalaattia, chili-puolukkaemulsiota ja friteerattua salviaa L, G, M


SALAATIT

Sydänsalaattia, kirsikkatomaattia, tillimarinoitua siikliä, lähitilan kananmunaa, rapeaksi paahdettua pekonia sekä valkosipulileipää. L, M, pG

Paahdettua broileria 16,00
Viskikylmäsavulohta 19,00
Naturel 14,00


PÄÄASIAT

HoviBRGR 19,00
Croissant-sämpylään rakennettu hampurilainen muhkealla Mantereen tilan ylämaankarjapihvillä, lisänä vahvaa koskenlaskijaa, salaattia, tomaattia, cocktail-kurkkua sekä pekoni-valkosipulimajoneesia ja rapeaa perunaa L, pG

Paistettua maksaa 20,00
Voissa paistettua luomukaritsan maksaa, smetanalla pyöristeltyä karamellisoitua sipulia, karpaloa sekä pottuvoita L, G

Kartanon kasviskulho 18,00
Kasvisspaghettia, terhakkaa kasvislientä, siitake-lehtikaalipaistosta, paahdettuja auringonkukansiemeniä sekä friteerattua kukkakaalia ja pikanttia tomaattikastiketta L, M pG

Kanafarmarin tulisempaa broileria 21,00
Makealla chili-tomaattikastikkeella glaseerattua, rapeaksi paahdettua broileria, kermaisen pehmeää kukkakaalipyreetä, valkosipulisiikliä ja sinihomejuustokastiketta L, G

Päivävän järvikalaa 26,00
Vanajaveden vesistöstä kalasteltua tuoretta kalaa sen mukaan mitä paikallisen kalastajan verkkoon uiskentelee, tilli-sitruuna perunamuusia ja kasvukauden kasviksia L, pG

Paijan tilan pihattopossua 24,00
Hyvinvoineen possun sisempää fileetä paistellaan pannulla tuoreen yrtin ja valkosipulin kera. Lisäkkeenä tomaatissa haudutettua lehtikaali-siitake-papusalaattia L, G


JÄLKIPUHEET

Päärynä-maitosuklaaleivos 10,00
Kartanon kondiittorin valmistamaa maitosuklaaleivosta päärynäsydämellä.

Raparperia, mansikkaa ja marenkia 10,00
Raparperikakkua, marenkia ja mansikka-vadelmasalaattia, sekä raikasta sorbettia L, G

Artesaanijäätelö 3,90/pallo 5,90/2palloa kastike +1,00
Kartanon kondiittorimestarin valmistamia laadukkaita jäätelöitä ja keittiön valmistamia kastikkeita. Kastikevaihtoehtoina vadelma-melba, suolainen kinuski sekä suklaakastike.


VAIHMALAN PITSAT

Kaks pepee 16,00
Vaihmalan klassikko kera tuplapepperonin ja tuplajuuston. Pintaan reipas tuoreena rouhittu mustapippuri

Kansalainen 15,00
Kotimaisessa klassikkopitsassa kinkkua, ananasta sekä aurajuustoa

Kana & brie 16,00
Mehukasta broileria, luomubrie-juustoa sekä karamellisoitua sipulia ja rucolaa

Tuli & leimaus 17,00
Red Label-maustettua kylmäsavulohta, katkarapua, aurajuustokastiketta sekä liekkikastiketta ja rucolaa

Vegeilijä 16,00
Siitaketta, luomubrietä ja siemeniä sekä suolakurkkua ja rucolaa

Diktaattori 18,00

Valitse mielivaltaisesti neljä lempitäytettäsi:
– pekoni-valkosipulimajoneesi
– aurajuustokastike
– makea chilikstike
– puolukka-chilimajoneesi
– timjamihunaja
– karamellisipuli
– suolakurkku
– siitakesieni
– kauden kasviksia
– katkarapu
– pepperoni
– maalaispalvikinkku
– tuore ananas
– Aurajuusto
– viskikylmäsavulohi
– luomu briejuusto
– auringonkukansiemen
– rucola

Gluteeniton pizza-pohja 2,00
Pitsoihin valkosipuli-persiljaöljyä 0,50


LAPSILLE

Kanafarmarin broileria 11,00
Rapeaksi paahdettua broileria, kermaisen pehmeää kasvispyreetä, paistettua perunaa L, G

Paistettua päpäivävän kalaa 11,00
Paistettua tuoretta kalaa, tilli-sitruuna perunamuusia L, pG

Lasten pitsa 8,50
Pitsa kahdella täytteellä


VAIHMALAN RUOAN FILOSOFIAA

Käyttämämme raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan läheltä, niin läheltä kuin mahdollista. Menumme liha ja kala on Pirkanmaalaista, tai Pirkanmaalla jalostettua. Kasvikset tulevat lähitiloilta kasvukauden saatavuuden mukaan, joten annoksiemme kasvislisäkkeet muuttuvat sen mukaan mikä on tuoreinta ja lähituottajan näkemyksen mukaan parasta juuri nyt. Luottomme lähituottajiin ja heidän tuotteeseensa on vahva ja myös keittiö haluaa seisoa laadukkaista raaka-aineista valmistetun, hyvän kotimaisen ruoan takana!

Hyvää ruokahalua pirkanmaalaisen ruoan äärellä!