Juomafilosofia

Viinilistan perusideana on tarjota selkeitä makuja monipuolisesti eri puolilta maailmaa painottuen kuitenkin vanhaan maailmaan. Viinit ovat mahdollisimman puhtaita, pääosin luonnonmukaisesti tuotettuja ja hyvin persoonallisia kokonaisuuksia, joista jokaisella on oma tarinansa.

Oluissa suosimme lähellä tuotettuja pienpanimo-oluita, jotka tukevat ruokakokonaisuutta, mutta ovat herkullisia nautittavaksi ilmankin.

 

Kuohuvat ~ Bubbles

Brut Seleccion
Cava Mas Pere Brut, Penedes
Erittäin hedelmäinen, sitruksisen raikas ja kuivahko perinteinen cava aterian juhlalliseksi avaajaksi! Loistava aperitiivi ja hyvä kumppani kevyille salaatti- kala- ja äyriäisruoille. Espanja.

Champagne Walczak Prestige Brut
Tuoksussa selvää paahteisuutta. Suutuntuma pehmeä ja täyteläinen. Kokonaisuus tasapainossa ja jälkimaku pitkä ja moniulotteinen. Palkittu ranskalainen shampanjatalo tarjoaa elämyksiä makujen kautta. Ranska.

Come des Tallantes
Champagne Piollot, Polisot, Champagne
Vegaaninen shampanja. Herkässä tuoksussa punaista omenaa, punaherukkaa ja tuoreita kukkia. Maultaan täysin kuiva, runsaan hapokas ja energisen mineraalinen. Sympaattisen, pienen samppanjatalon non dosage-samppanja! 100% Pinot Noir. Ranska.

 

Valkoiset ~ Whites

E Got Trebbbbiano- Chardonnay
Yksi Italian suurimmista viinialan toimijoista. Huippumoderni viinitalo Emilia- Romagnan alueelta. Hedelmäinen ja pyöreä valkoviini kala- äyriäis- ja pastaruoille. 2017, Italia.

Abadia de San Campio Albarino
Rias Baixaksen raikas tuulahdus tuoreutta ja hedelmäistä mausteisuutta. Mainio 100% Albarino alueen suurimmalta yksityiseltä tuottajalta. 2017, Espanja.

Grüner Veltliner Classic
Weingut Sepp Moser
Miellyttävän hedelmäinen ja houkuttelevan raikas luomu- vegaaniviini Sepp Moserin biodynaamiselta viinitilalta. Oivallinen viini salaatti- äyriäis- ja kalaruoille, sekä erilaisille leikkeleille. Itävalta.

Landgrad Prinz Von Hessen Riesling
Vaaleankeltainen, tuoksu kukkean hedelmäinen, aromaattinen ja raikas. Mukana greippiä, melonia ja vaahtokarkkia. Erinomainen puolikuiva seurusteluviini. 100% Riesling. 2015, Saksa.

 

Punaiset ~ Reds

E Got Merlot- Sangiovese
Yksi Italian suurimmista viinialan toimijoista. Huippumoderni viinitalo Emilia- Romagnan alueelta. Intensiivinen tuoksu toffeeta, mansikkaa ja tummia kirsikoita. Lempeät tanniinit ja hapot. Mainio yleisviini grillatulle lihalle ja juustoille. 2017, Italia.

Barramundi Shiraz
Yksinkertainen ja rento viini riistalle, kanalle ja kypsille juustoille. Mausteinen kumppani monille ruoille ja viinin ystäville. Tummaa marjaa ja kirsikkaa, sikarilaatikon ja nahkan tuoksua. Vastustamaton viini Australiasta. 100% Shiraz. Australia.

Eagle Greek Wines Zinfandel
Keskitäyteläiset, pehmeät tanniinit. Paljon punaista marjaa ja mausteita. Hyvä valinta grillatulle lihalle, pastoille ja juustoille. California, USA.

Dolcetto d’Alba
Briljantinpunainen voimakkaan hedelmäinen ja makeahko, kirsikkaa ja banaania. Maku samettisen pehmeä ja muista Dolcettoista poiketen, täyteläinen ja suuntäyttävä. 100% Dolcetto Piemonten viinialueelta. 2016, Italia.

Rosé

Domaine du Seminaire
Vadelmaa ja karhunvatukkaa, kirsikkaa ja kukkaisuutta. tasapainoinen luomusertifioitu Roseviini. 75% Grenache 25% Syrah. 2017, Cotes du Rhone, Ranska.

 

Makeat ~ Sweets

Pinot Blanc Auslese
Weingut Sepp Moser, Rohrendorf/Krems
Raikkaassa tuoksussa melonia, persikkaa ja aavistus pähkinäisyyttä. Maku on elegantti ja pehmeä, jälkimaussa runsasta hedelmäisyyttä ja raikkautta. Jäännössokeria 105g/l. 100% Pinot Blanc. Itävalta.

Kuura Ice Cider
Suomalaisista talviomenoista puristetun mehun on annettu jäätyä ja tämän mehun ensimmäisenä sulanut osuus on otettu talteen. Tämän erittäin konsentroituneen omenaisen ja makean mehun on annettu käydä hiljalleen puoli vuotta upeaksi, suomalaiseksi jälkiruokaviiniksi! Jäännössokeria 150g/l