Vaihmala-päivä vol. 2

Vaihmala-päiville ei ollut käsitettä, saati nimeä (ehkä jonkinlainen silmienpyöräytys oli olemassa, kun tarinoita kerrottiin), ennen kun keittiön vuoromestari Harri kiteytti meidän kaikkien tunteet tuohon yhteen käsitteeseen.

Käsitteen syntymiseen johti yksi ikimuistoisimmista Vaihmala-päivistä.

Meillä oli majoittumassa eräs rouva muutaman päivän.  Rouva toivoi kovasti pääsevänsä aromaattiseen porekylpyyn rentoutumaan ja toki sellaisen hänelle valmistelimme.

Rouvan jalat tosin eivät enää toimineet kuten nuorempana, ja kun tuli aika nousta kylvystä, tehtävä osoittautui mahdottomaksi omin voimin. Avustajina oli ensin hotelliemäntämme Tiina ja siivoojamme Ola, vailla tulosta. Tiina haki apuun Harrin keittiöstä pahimman lounasruuhkan aikana ja Harri oli vähintään haluton keskeyttämään kiireistä serviisiä auttaakseen rouvaa porealtaasta. Suostuttelun jälkeen Harri tuli apuun, mutta siltikään he eivät saaneet rouvaa ylös.

Tässä vaiheessa Tiinalla alkoi neuvot loppua, rouva tosin itse suhtautui tilanteeseen niin rempseästi ja huumorilla, että rouvan elämänasennetta ei voi kuin kadehtia.

Pelastuslaitoksen pojat sattuivat tulemaan päivittäiselle lounaalleen juuri kun kaikki muut keinot oli jo kokeiltu ja lähtivät ilomielin auttamaan. Muutaman riuskan palomiehen otteilla saatiin rouva ylös ja turvallisesti saatettua omaan huoneeseensa ja palomiehet pääsivät ansaitun lounaan pariin.

/Noona