Joogaa, ratsastusta ja hevostaitoja 30.-31.3.2019

JOOGAA, RATSASTUSTA JA HEVOSTAITOJA -VIIKONLOPPU 30.-31.3.2019

Tervetuloa kartanotunnelmiin Vaihmalan Hoviin ja Lempäälän ratsastuskoulu Ratsuniittyyn. Tämän kahden päivän viikonloppukurssin aikana parannetaan oman kehon ja mielen tuntemusta sekä luodaan syvempää yhteyttä hevosen kanssa. Viikonlopun aikana joogaa, ratsastusta ja hevosen maastakäsittelytaitoja. Antaudutaan hetkelle ja kuuntelulle, tuntemiselle ja paremmalle mielen ja kehon kommunikaatiolle.

JOOGATUNNIT RATSASTUSTA TUKEMAAN

Joogatuntien tavoitteena on avata ratsastajan kehoa ja mieltä paremman yhteyden saavuttamiseksi hevosen kanssa. Keskitymme selkärangan mobilisointiin, lantion ja lonkkien avaamiseen, hartioiden ja yläselän liikeratojen parantamiseen sekä keskivartalon vahvistamiseen. Keskeisenä osana hengityksen syventäminen ja mielen hallinnan parantaminen. Viikonlopun aikana tutustutaan ratsastusta tukevaan joogaan monipuolisesti; dynaamiset hatha-asana flowt, rauhoittava yinjooga, joogarentoutus (yoga nidra), hengitysharjoitukset (pranayama) ja meditaatio kuljettavat osallistujat viikonlopun yli. Harjoitukset sopivat erinomaisesti sekä aloittelijoille että edistyneemmille joogaajille.

RATSASTUKSESSA KESKITYMME HYVÄÄN ISTUNTAAN

Hyvä istunta ei pelkästään mahdollista hevosen oikeanlaista liikkumista vaan myös tukee sitä. Ratsastuskoulu Ratsuniityn järjestämillä istuntatunneilla etsimme tasapainoista ja tehokasta tapaa liikkua hevosen mukana. Tunnit antavat aineksia oman istunnan arvioimiseen ja korjaamiseen, ja sen tarjoamista oivalluksista ja mielikuvista riittää mietittävää pidemmäksi aikaa.

HEVOSEN KANSSA KOMMUNIKOINTIA MAASTAKÄSITTELYTUNNILLA

Maastakäsittelytunnilla työskentelemme tarhoissa vapaana olevien hevosten kanssa. Tavoitteemme on saada hevoset itse ja vapaaehtoisesti valitsemaan meidän seuramme. Keskitymme erityisesti siihen, miten oma kehonkielemme vaikuttaa hevosiin, mutta teemme myös pieniä tehtäviä hevosia motivoiden ja palkiten. Vapaiden ja vapaaehtoisten hevosten kanssa meillä on mahdollisuus löytää ainutlaatuinen yhteys, josta molemmat osapuolet nauttivat.

MAJOITUS KARTANOMILJÖÖSSÄ & PAIKALLISISTA RAAKA-AINEISTA VALMISTETTU RUOKA

Vaihmalan Hovin kartanomiljöö houkuttelee viihtymään ja rentoutumaan! Viehättävässä maaseudun rauhassa voit nautiskella palkitun keittiön paikallisista raaka-aineista valmistetusta ruoasta, rentoutua day spa-hoitolassa ja levätä yksilöllisesti sisustetuissa huoneissamme.

MINIVIIKONLOPPUKURSSIN SISÄLTÖ JA HINTA

3 x joogaharjoitus (30 – 120 min) + ratsastukseen valmistava joogasarja kotiin viemiseksi
2 x 60 min ratsastusta
1 x 60 min maastakäsittelytunti
Lauantain lounas ja päivällinen kauden paikallisista raaka-aineista, pöytiin tarjoiltuna Bistrossa
Rantasauna illaksi käyttöön (saunalla myös lämmitetty poreallas)
1 x yhden yö majoitus yhden tai kahden hengen yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa
Sunnuntain aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvit

Viikonlopun hinta täysihoidolla 360 €/hlö (2 hh) tai 390 €/hlö (1hh).
Päiväkurssina ilman majoitusta 310 €/hlö.

AIKATAULU JA MUKAAN MUISTETTAVAA

Kurssille saavutaan lauantaina klo 10:00 (ensimmäinen joogatunti alkaa klo 10:30) ja kotiin suunnataan sunnuntaina 17:00 lähtökaffeen jälkeen. Tarkemman ohjelman saat lähempänä viikonloppua (tai tarvittaessa aiemmin, jos varaat Day-Spa hoitolaan aikoja).

Mukaan tarvitset oman joogamaton ja mukavat, joustavat vaatteet joogaharjoitteita varten sekä normaalit ratsastusvarusteet. Varaa myös uima-asu illan rantasaunalle. Varmistathan että sinulla on myös voimassa oleva tapaturmavakuutus!

ASIANTUNTEVAT OHJAAJAT VARMISTAVAT ONNISTUNEEN VIIKONLOPUN

Joogaohjaajana toimii rekisteröity joogaohjaaja Maria Uhari-Pakkalin (RYT 200, RYT-500 opiskelu meneillään). Marialla on vuosien henkilökohtainen harrasteratsastajakokemus, mikä sai uuden ulottuvuuden aktiivisen joogaamisen myötä.

Ratsastustunneista vastaavat Ratsuniityn iloiset ja pätevät opettajat, ja maastakäsittelytunnin pitää ammattitutkinnon suorittanut, hevosiin erikoistunut eläintenkouluttaja Tua Onnela. Hän on perehtynyt monipuolisesti hevosten käyttäytymiseen ja auttaa työkseen ihmisiä niin ongelmatilanteissa hevosten kanssa kuin hevossuhteen parantamisessa.

LISÄTIETOJA JA ILMOITTAUTUMINEN
Vaihmalan Hovi, 020 7661 810 (Majoitus)
Tuija Rosenqvist, 040-5406726 (Ratsastus ja hevostalli)
Tua Onnela, 045-2591 980 (Maastakäsittely)
Maria Uhari-Pakkalin, 050-4836063 (Jooga)

Huom! Kurssille mahtuu 10 osallistujaa ja kurssi toteutuu, jos mukaan tulee 10 henkeä.

Ilmoittautumiset ottaa vastaan Vaihmalan Hovi
* puhelimitse (020 7661 810),
* sähköpostitse (myynti@vaihmalanhovi.fi) tai
* Vaihmalan Hovin varausjärjestelmän kautta: https://cloud.hotellinx.com/NetReservationsVaihmalanHovi/ (valitse päivämääräksi 30.-31.3.19 niin löydät Jooga & ratsastus -paketin valikoimasta).

Paikkasi varaat maksamalla varausmaksun 100 € Vaihmalan Hovin tilille: FI52 5494 0920 0802 25. (Varausmaksu maksetaan 100% takaisin, jos peruutat 28.2.2019 mennessä. Tämän jälkeen varausmaksua ei palauteta.)

Maksa kurssin loppuosuus 28.2.2019 mennessä Vaihmalan Hovin tilille: FI52 5494 0920 0802 25.

Lisämaksusta voit myös varata hoitoaikoja Vaihmalan Hovin Day-Spasta, majoittua jo perjantaina tai vaikka ratsastaa Ratsuniityn tunnilla jo perjantai-iltana. Vapaita aikoja voit kysyä suoraan Vaihmalan Hovista ja Ratsuniitystä.

Spa-hoitovalikoima http://vaihmalanhovi.fi/day-spa/

Tutustu myös!
www.vaihmalanhovi.fi
www.onnelanelaimet.fi
www.ratsuniitty.net
www.facebook.com/JoogaaRatsastajille/

#joogaaratsastajille