hibaby

Joogaa, ratsastusta ja hevostaitoja 21.-22.3.2020

Joogaa, ratsastusta ja hevostaitoja Lempäälässä

21.-22.3.2020

 

Tervetuloa kartanotunnelmiin Vaihmalan Hoviin ja Lempäälän ratsastuskoulu Ratsuniittyyn. Tämän kahden päivän viikonloppukurssin aikana parannetaan oman kehon ja mielen tuntemusta sekä luodaan syvempää yhteyttä hevosen kanssa. Viikonlopun aikana joogataan, ratsastetaan ja opiskellaan hevosen sielun liikkeitä ja antaudutaan hetkelle ja kuuntelulle, tuntemiselle ja paremmalle mielen ja kehon kommunikaatiolle.

 

JOOGATUNNIT RATSASTUSTA TUKEMAAN

 

Joogatuntien tavoitteena on avata ratsastajan kehoa ja mieltä paremman yhteyden saavuttamiseksi hevosen kanssa. Keskitymme selkärangan mobilisointiin, lantion ja lonkkien avaamiseen, hartioiden ja yläselän liikeratojen parantamiseen sekä keskivartalon vahvistamiseen. Keskeisenä osana hengityksen syventäminen ja mielen hallinnan parantaminen. Viikonlopun aikana tutustutaan ratsastusta tukevaan joogaan monipuolisesti; dynaamiset hatha-asana flowt, rauhoittava yinjooga, joogarentoutus (yoga nidra), hengitysharjoitukset (pranayama) ja meditaatio kuljettavat osallistujat viikonlopun yli. Rentouttavaa tunnelmaa lisäävät äänimaljojen ja Koshi-kellojen sointi ja aromaterapia. Harjoitukset sopivat erinomaisesti sekä aloittelijoille että edistyneemmille joogaajille.

 

RATSASTUKSESSA KESKITYMME HYVÄÄN ISTUNTAAN

 

Hyvä istunta ei pelkästään mahdollista hevosen oikeanlaista liikkumista vaan myös tukee sitä. Ratsastuskoulu Ratsuniityn järjestämillä istuntatunneilla etsimme tasapainoista ja tehokasta tapaa liikkua hevosen mukana. Tunnit antavat aineksia oman istunnan arvioimiseen ja korjaamiseen, ja sen tarjoamista oivalluksista ja mielikuvista riittää mietittävää pidemmäksi aikaa.

 

LUENTO HEVOSEN OPPIMISESTA

 

Miten hevonen oppii, ja miten oppiminen vaikuttaa ratsastukseen ja hevosen kanssa kommunikointiin? Kuinka oppimisen periaatteita hyödyntämällä voi löytää yhteyden hevosen kanssa? Luennolla käymme läpi teoriaa ja seuraamme Tuan demon hevosen kanssa.

 

MAJOITUS KARTANOMILJÖÖSSÄ & PAIKALLISISTA RAAKA-AINEISTA VALMISTETTU RUOKA

 

Vaihmalan Hovin kartanomiljöö houkuttelee viihtymään ja rentoutumaan! Viehättävässä maaseudun rauhassa voit nautiskella palkitun keittiön paikallisista raaka-aineista valmistetusta ruoasta, rentoutua day spa-hoitolassa ja levätä yksilöllisesti sisustetuissa huoneissamme.

 

MINIVIIKONLOPPUKURSSIN SISÄLTÖ JA HINTA

 

  • 4 x joogaharjoitus (pituudet 30 – 90 min) + ratsastukseen valmistava joogasarja kotiin viemiseksi
  • 2 x 60 min ratsastustunti
  • 1 x luento ja demo hevosen oppimisesta
  • Lauantain lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen kauden paikallisista raaka-aineista, pöytiin tarjoiltuna Bistrossa
  • Rantasauna illaksi käyttöön (saunalla myös lämmitetty poreallas)
  • 1 x yhden yö majoitus yhden tai kahden hengen yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa
  • Sunnuntain aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvit

 

Viikonlopun hinta täysihoidolla 349 €/hlö (2 hh) tai 379 €/hlö (1hh).

 

AIKATAULU JA MUKAAN MUISTETTAVAA

 

Kurssille saavutaan lauantaina klo 9:30 (lisämaksusta voit halutessasi majoittua jo perjantaina) ja kotiin suunnataan sunnuntaina 16:00 lähtökaffeen jälkeen. Tarkemman ohjelman saat lähempänä viikonloppua (tai tarvittaessa aiemmin, jos varaat Day-Spa hoitolaan aikoja).

 

Mukaan tarvitset oman joogamaton ja mukavat, joustavat vaatteet joogaharjoitteita varten sekä normaalit ratsastusvarusteet. Varaa myös uima-asu illan rantasaunalle. Varmistathan että sinulla on myös voimassa oleva tapaturmavakuutus!

 

ASIANTUNTEVAT OHJAAJAT VARMISTAVAT ONNISTUNEEN VIIKONLOPUN

 

Joogaohjaajana toimii rekisteröity joogaopettaja Maria Uhari-Pakkalin (RYT-500). Maria on ohjannut joogaa ratsastajille vuodesta 2016 ja hänellä on myös vuosien henkilökohtainen harrasteratsastajakokemus, mikä sai uuden ulottuvuuden aktiivisen joogaamisen myötä.

 

Ratsastustunneista vastaavat Ratsuniityn iloiset ja pätevät opettajat, ja hevosluennon pitää ammattitutkinnon suorittanut, hevosiin erikoistunut eläintenkouluttaja Tua Onnela. Hän on perehtynyt monipuolisesti hevosten käyttäytymiseen ja auttaa työkseen ihmisiä niin ongelmatilanteissa hevosten kanssa kuin hevossuhteen parantamisessa.

 

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIETOJA

 

Sitovat ilmoittautumiset ottaa vastaan Vaihmalan Hovi puhelimitse (020 7661 810) tai sähköpostitse (myynti@vaihmalanhovi.fi) tai kotisivujen kautta https://cloud.hotellinx.com/NetReservationsVaihmalanHovi/

Vaihmalan Hovi lähettää ilmoittautumisen yhteydessä laskun kurssimaksun maksamista varten.

 

Huom! Kurssille mahtuu 10 osallistujaa ja kurssi toteutuu, jos mukaan tulee 8 henkeä.

 

Lisätietoja:

Vaihmalan Hovi, 020 7661 810 (Majoitus)

Tuija Rosenqvist, 040-5406726 (Ratsastus ja hevostalli)

Tua Onnela, 045-2591 980 (Hevosluento)

Maria Uhari-Pakkalin, 050-4836063 (Jooga)

 

Lisämaksusta voit myös varata hoitoaikoja Vaihmalan Hovin Day-Spasta, majoittua jo perjantaina tai vaikka ratsastaa Ratsuniityn tunnilla jo perjantai-iltana. Vapaita aikoja voit kysyä suoraan Vaihmalan Hovista ja Ratsuniitystä.

 

Tutustu myös!

www.vaihmalanhovi.fi

www.onnelanelaimet.fi

www.ratsuniitty.net

www.facebook.com/JoogaaRatsastajille/

 

#joogaaratsastajille