Joogaa, ratsastusta & maastakäsittelyä 6.-7.10.2018

Tervetuloa kartanotunnelmiin Vaihmalan Hoviin ja Lempäälän ratsastuskoulu Ratsuniittyyn. Tämän kahden päivän viikonloppukurssin aikana parannetaan oman kehon ja mielen tuntemusta sekä luodaan syvempää yhteyttä hevosen kanssa. Viikonlopun aikana joogataan, ratsastetaan ja harjoitetaan hevosen maastakäsittelytaitoja ja antaudutaan hetkelle ja kuuntelulle, tuntemiselle ja paremmalle mielen ja kehon kommunikaatiolle.

Joogatunnit ratsastusta tukemaan

Joogatuntien tavoitteena on avata ratsastajan kehoa ja mieltä paremman yhteyden saavuttamiseksi hevosen kanssa. Keskitymme selkärangan mobilisointiin, lantion ja lonkkien avaamiseen, hartioiden ja yläselän liikeratojen parantamiseen sekä keskivartalon vahvistamiseen. Keskeisenä osana hengityksen syventäminen ja mielen hallinnan parantaminen. Tuntien sisällössä vaihtelevat dynaamiset hatha-asana flowt ja rentoutuminen, erityisesti ratsastajan kehonhuoltoa tukevat liikkeet. Sopii erinomaisesti sekä aloittelijoille että edistyneemmille joogaajille.

Ratsastuksessa keskitymme hyvään istuntaan

Hyvä istunta ei pelkästään mahdollista hevosen oikeanlaista liikkumista vaan voi myös tukea sitä. Ratsastuskoulu Ratsuniityn järjestämällä istuntatunnilla etsimme tasapainoista ja tehokasta tapaa liikkua hevosen mukana. Tunti antaa aineksia oman istunnan arvioimiseen ja korjaamiseen, ja sen tarjoamista oivalluksista ja mielikuvista riittää mietittävää pidemmäksi aikaa.

Hevosen kanssa kommunikointia maastakäsittelytunnilla

Maastakäsittelytunnilla työskentelemme tarhoissa vapaana olevien hevosten kanssa. Tavoitteemme on saada hevoset itse ja vapaaehtoisesti valitsemaan meidän seuramme. Keskitymme erityisesti siihen, miten oma kehonkielemme vaikuttaa hevosiin, mutta teemme myös pieniä tehtäviä hevosia motivoiden ja palkiten. Vapaiden ja vapaaehtoisten hevosten kanssa meillä on mahdollisuus löytää ainutlaatuinen yhteys, josta molemmat osapuolet nauttivat.

Majoitus kartanomiljöössä & paikallisista raaka-aineista valmistettu ruoka

Vaihmalan Hovin kartanomiljöö houkuttelee viihtymään ja rentoutumaan! Viehättävässä maaseudun rauhassa voit nautiskella palkitun keittiön paikallisista raaka-aineista valmistetusta ruoasta, rentoutua day spa-hoitolassa ja levätä yksilöllisesti sisustetuissa huoneissamme.
Miniviikonloppukurssin sisältö ja hinta

* 3 x joogaharjoitus ( 2 x 90 min ja 1 x 60 min)
* 1 x 60 min ratsastustunti
* 1 x 75 min maastakäsittelyharjoitus
* Lauantain lounas ja päivällinen kauden paikallisista raaka-aineista, pöytiin tarjoiltuna Bistrossa
* Lauantain iltapala rantasaunalle tarjoiltuna
* Rantasauna illaksi käyttöön (saunalla myös lämmitetty poreallas)
* 1 x yhden yö majoitus yhden tai kahden hengen yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa
* Sunnuntain aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvit

Viikonlopun hinta täysihoidolla 310 €/hlö (2 hh) tai 345 €/hlö (1hh).
Päiväkurssina ilman majoitusta 260€/hlö.

Aikataulu ja mukaan muistettavaa

Kurssille saavutaan lauantaina klo 10:00 (ensimmäinen joogatunti alkaa klo 10:30) ja kotiin suunnataan sunnuntaina 16:00 lähtökaffeen jälkeen. Tarkemman ohjelman saat saapuessasi (tai tarvittaessa aiemmin, jos varaat Day-Spa hoitolaan aikoja).

Mukaan tarvitset oman joogamaton ja mukavat, joustavat vaatteet joogaharjoitteita varten sekä normaalit ratsastusvarusteet. Varaa myös uima-asu illan rantasaunalle. Varmistathan että sinulla on myös voimassa oleva tapaturmavakuutus!

Asiantuntevat ohjaajat varmistavat onnistuneen viikonlopun

Joogaohjaajana toimii rekisteröity joogaohjaaja Maria Uhari-Pakkalin (RYT 200). Marialla on vuosien henkilökohtainen harrasteratsastajakokemus, mikä sai uuden ulottuvuuden aktiivisen joogaamisen myötä.

Ratsastustunneista vastaavat Ratsuniityn iloiset ja pätevät opettajat, ja maastakäsittelytunnit pitää ammattitutkinnon suorittanut, hevosiin erikoistunut eläintenkouluttaja Tua Onnela. Hän on perehtynyt monipuolisesti hevosten käyttäytymiseen ja auttaa työkseen ihmisiä niin ongelmatilanteissa hevosten kanssa kuin hevossuhteen parantamisessa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Vaihmalan Hovi, 020 7661 810 (Majoitus)
Tuija Rosenqvist, 040-5406726 (Ratsastus ja hevostalli)
Tua Onnela, 045-2591 980 (Maastakäsittely)
Maria Uhari-Pakkalin, 050-4836063 (Jooga)

Huom! Kurssille mahtuu 12 osallistujaa ja kurssi toteutuu, jos mukaan tulee vähintään 10 henkeä.

Ilmoittautumiset ottaa vastaan Vaihmalan Hovi puhelimitse (020 7661 810) tai sähköpostitse (myynti@vaihmalanhovi.fi).

Paikkasi varaat maksamalla varausmaksun 100 € Vaihmalan Hovin tilille: FI52 5494 0920 0802 25. (Varausmaksu maksetaan 100% takaisin, jos peruutat 6.9.2018 mennessä. Tämän jälkeen varausmaksua ei palauteta.)

Lisämaksusta voit myös varata hoitoaikoja Vaihmalan Hovin Day-Spasta, majoittua jo perjantaina tai vaikka ratsastaa Ratsuniityn tunnilla jo perjantai-iltana. Vapaita aikoja voit kysyä suoraan Vaihmalan Hovista ja Ratsuniitystä.

Tutustu myös!
www.vaihmalanhovi.fi
www.onnelanelaimet.fi
www.ratsuniitty.net
www.facebook.com/JoogaaRatsastajille/

#joogaaratsastajille